phone Tel:047 9994970
emailinfo@bashya.be

BASHYA® staat voor
natuurgeneeskundige schoonheidsverzorging

Opleidingsinstituut voor Holistische Verzorgingen - Groothandel Eco Bio verzorgingsproducten

Richting:BASHYA® HOLISTISCHE
SCHOONHEIDSVERZORGING

Totale opleiding tot Bashya® Holistisch Schoonheidsspecialist. Huiddiagnose wordt vervangen door gezichtsreflexologie. Harsen wordt suiker ontharen. Wenkbrauwen en wimpers verven gebeurt ook weer met andere methodieken. Leer de link leggen wat er aan de buitenkant zichtbaar is met de disbalans aan de binnenkant in zowel fysiek, mentaal als emotioneel nivo. Wanneer men alle modulen heeft doorlopen kan men aan het examen deelnemen voor het Diploma Bashya® Holistisch Schoonheidsspecialist. Wanneer succesvol het examen gehaald is kan men zich aansluiten bij de Vereniging van Bashya® Specialisten, waarmee het vak naar een heel nieuw en hoger niveau wordt getild.

Van huidverbetering tot psychologie en coaching. Van eco/bio verzorgingsproducten tot zuivere ecologische tincturen voor inname. Met Bashya verandert je kijk op verzorging, want wanneer je bijvoorbeeld de Bashya® Gezichtsreflexologie. toepast zie je hele andere dingen. De dieper gelegen disbalans.

Want dan blijkt bijvoorbeeld, dat de wallen onder de ogen in verband staan met de nieren. Nieren, vanuit de Chinese Leer, vallen onder het Element Water en zijn gekoppeld aan de emotie angst, controle en volharding. Lichamelijke vage klachten zijn vaak vermoeidheid, lusteloosheid, stress die zich uit in angst en of slecht slapen. Heel veel stappen verder dus, om het probleem wallen beter aan te kunnen pakken.

Je werkt met verschillende Bashya® Technieken en op de huid afgestemde producten. Wallen kunnen dus niet met een hele dure pot crème en prachtige marketing campagnes worden opgelost maar moet, om tot het beste resultaat te komen, holistisch worden aangepakt. Daar kan dus ook coaching, psychologie en mindfulness bij komen kijken. Allemaal losse modulen die stap voor stap gevolgd kunnen worden.

U kunt zich inschrijven om de complete opleiding te doen. Maar u heeft ook de mogelijkheid in uw eigen tempo de verschillende losse modulen te volgen. Indien alle vereiste losse modulen zijn behaald komt u ook in aanmerking om het examen te doen wat leidt tot het diploma BASHYA Holistisch Schoonheidsspecialiste.


BASHYA® Holistisch Schoonheidsspecialiste
Vereiste vooropleiding: BASHYA® Chou en Het Begin Deel I en II. Belangrijk is ook een gezonde dosis professionaliteit & passie. Deze opleiding geeft holistische technieken en prachtige inzichten in de schoonheidsverzorging. Dit is een complete opleiding tot BASHYA® Holistisch Schoonheidsspecialiste. Wanneer u al schoonheidsspecialiste bent, zal u zien dat deze gehele opleiding geen luxe is maar een verdieping. U leert een hele andere benadering van de schoonheidsverzorging, want BASHYA® gaat verder daar waar de reguliere schoonheidsspecialiste stopt.

Modulen nodig voor het Diploma Holistisch Schoonheidsspecialist:

- Reinigingstechnieken gelaat (het op maat maken van reinigingsmethodieken)

- Cel & Weefselleer

- Gezichtsreflexologie (Het herkennen van de innerlijke disbalans via de gezichtsreflexologie)

- De 5 Elementen (theorie en praktijkbehandelingen volgens de 5 elementen hout, aarde, vuur, metaal en water voor gezicht en lichaam.

- Hiraku (verven wimpers & wenkbrauwen)

- Naira Oogbehandeling

-Acupressuur FaceLift

- Modeleren van de wenkbrauwen

- Hayate (bio ontharingstechnieken, gelaat en lichaam)

- Nek-, schouder-, decolleté- en gelaatsmassage

- Praktijkvoering (hygiëne, marketingplan opzetten, eigen bedrijfsvisie)

Elke module is incl. lunch, drankjes, trainingsboek, evt. benodigde producten om de behandeling uit te voeren en het certificaat.


icon
WERKEN MET BASHYA® IS WERKEN OP ALLE NIVEAUS; FYSIEK, MENTAAL EN EMOTIONEEL

Daar waar de reguliere schoonheidsspecialist stopt, gaat BASHYA® verder. Met BASHYA® verandert je kijk op huidverzorging, want wanneer je bijvoorbeeld de Bashya Gezichtsreflexologie toepast zie je hele andere dingen. De dieper gelegen disbalans.  Want dan blijkt bijvoorbeeld, dat de wallen onder de ogen in verband staan met de nieren. Nieren, vanuit de Chinese Leer, vallen onder het Element Water en zijn gekoppeld aan de emotie angst, controle en volharding. Lichamelijke vage klachten zijn vaak vermoeidheid, lusteloosheid, stress die zich uit in angst en of slecht slapen.

Heel veel stappen verder dus, om het probleem wallen beter aan te kunnen pakken. Je werkt met verschillende BASHYA® Technieken en op de huid afgestemde producten. Wallen kunnen dus niet met een hele dure pot crème en prachtige marketingcampagnes worden opgelost maar moet, om tot het beste resultaat te komen, holistisch worden aangepakt.

Onderstaand zijn verplichte vakken voor het diploma holistisch Schoonheidsspecialist. Uiteraard kunnen ook gewoon leuke modulen los geboekt worden. Volg je hart, gebruik jouw hoofd en de ervaring van jou handen en het komt goed!


 • gallery 3
 • HET BEGIN D I & II
  Posted by : Savannah

  4 tot 8 deelnemers

  Aan de orde komen:

  Wat houdt 3D Holistisch werken in en hoe integreren we dit in de prakijk.

  Uitleg over de facetten van het MensZijn en hoe deze innerlijke en uiterlijke verzorging onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

  Hoe instaleren we de klant.

  Wel of geen muziek, werken met klankschalen en of rainstick. Wat is de werking hiervan.

  Leren voelen begint al bij het reinigen van het gelaat en de manier waarop wij onze klant behandelen.Voelen hoe doe je dat...

  Productkennis en de diepere betekenis van de Bashya Producten, het mixen en samenstellen van de producten in een op maat gemaakte behandeling

  Werken met inwendige en uitwendige tincturen

  Kruiden

  Het integreren van kistaltherapie in een behandeling

  Hoe stellen we een behandeling samen en hoe leggen we dit uit aan de klant.

  En natuurlijk is het gezellig en wisselen we ervaringen uit!

  Deze dagen zijn verplicht als men wil gaan voor het uiteindelijke Diploma Bashya Holistisch Schoonheidsspecialist. Voor anderen adviseren wij deze trainingsdag ten zeerste aan iedereen die een begin wil maken om de diepte in te gaan om te werken volgens de Holistische Bashya Methodieken. Er is een mogelijkheid tot overnachten. Laat ons even weten als je hier meer informatie over wilt weten.

 • gallery 4
 • CHOU STILTEPUNT
  Posted by : André

  (incl cursus, Trainingsboek, Certificaat)

  De Chou is de enige één op één module.
  Breng uw klant naar Het Stiltepunt. Leer het hoofdleegmaken, trek spanningen weg. Hoofdhuid/haarmassage, acupressuur punten voor het wegvloeien van spanning. Oorreflexmassage en ademhalingsoefeningen. Werkelijk een prachtige inleiding van uw gezichts- of lichaamsbehandeling in ware ontspanning. Een betoverende ervaring voor uw klant en makkelijk te integreren met uw bestaande behandelingen. Gebruik van aanvullende technieken en individueel aangepaste BASHYA Oliën.

   

 • gallery 1
 • REINIGINGSTECHNIEKEN GELAAT

  (incl cursus, certificaat en salonproducten voor het uitvoeren van de behandeling)

  Deze dag gaat op aan het leren van de Bashya® Reinigingstechnieken. In de opleiding Bashya® Holistisch Schoonheidsspecialiste onmisbaar!

 • gallery 2
 • GEZICHTSMASSAGE
  Posted by : André

  (incl cursus, certificaat en salonproducten voor het uitvoeren van de behandeling)

  Leer de officiële BASHYA® Gezichtsmassage.

  We hebben een extra massagedag ingevoegd. Even een frisse wind door de massage. Waar moet je opletten? De  fijne kneepjes en waar moet je opletten tijdens de BASHYA® massage. Verhoog de immuniteit en verlaag het stressgehalte. Voor zowel beginners als gevordenen!

 • gallery 3
 • CEL & WEEFSELLEER
  Posted by : Savannah

  (incl cursus, certificaat en salonproducten voor het uitvoeren van de behandeling)

  Diepte reiniging Cel & Weefselleer, verwijderen comedonen, milia’s, Acné Om een dieptereiniging te doen moeten we de bouw, ligging en functie van weefselsoorten kennen en begrijpen.

  In deze cursus passen we de BASHYA technieken en filosofie toe. Werken met tincturen, reinigingstechnieken, verwijderen van comedonen en milia’s. Acné en haar verschillende oorzaken en behandelingen komen aan de orde.

 • gallery 4
 • GEZICHTSREFLEXOLOGIE
  Posted by : Savannah

  (incl cursus, certificaat en salonproducten voor het uitvoeren van de behandeling)

  Leer het gezicht van uw cliënt lezen. Wat betekenen de lijnen, de verkleuringen in het gezicht. Leer wat de reflexologie gebieden betekenen in fysieke en emotionele zin. Een unieke gezichtsbehandeling waarbij niet alleen ontspanning centraal staat maar ook het balans tussen body, mind en spirit weer wordt gevonden. De behandeling bestaat uit een edelsteenmassage, diepte reiniging, een nieuw ontwikkeld gezichtsreflexologie massage en leer een individueel aangepastgezichtsmasker maken met kruiden.

  Dit leert de BASHYA methodiek. Waarom hebben we afwijkingen op de huid, op welke huidzone? We kunnen prachtige producten gebruiken maar we willen dieper. De huid is de spiegel van een eventueel disbalans in het lichaam. Wanneer we dit begrijpen kunnen we nog veel dieper gaan en optimale resultaten boeken. We kunnen een pilletje nemen voor de hoofdpijn (Allopatisch) maar nog beter om de oorzaak te onderzoeken en daar balans proberen te krijgen. Beiden zijn nodig voor een optimaal resultaat.

 • gallery 3
 • NAIRA OOG
  Posted by : Savannah

  (incl cursus, certificaat en producten voor het uitvoeren van de behandeling)

  NAIRA betekent grote ogen. De ogen is de afspiegeling van de ziel. Onze ogen geven uitdrukking. Iriscopie, kijken naar patronen, kleuren en andere kenmerken van de iris en leer de betekenis erachter. Deze behandeling is een liftende oogbehandeling maar gaat vele malen dieper in de lagen van de huid.

  Wallen, kringen, rimpels en liften van de ogen. Wilt u een èchte oppepper voor uw ogen dan kan dat goed in één behandeling. De huid rond de ogen is gevoelig en dun. En de eerste rimpeltjes vormen zich hier. Tekenen van vermoeidheid, slecht kunnen zien en veel denken laten hun sporen achter.

  De reflexgebieden van de nieren, de lever, blaas, galblaas en maag is hier zichtbaar maar ook het hart en de dunne darm. De meridiaan van de maag begint hier alsmede de blaas. En ook de meridiaan van de galblaas ontspringt bij de buitenste ooghoek. Genoeg reden dus om balancerende NAIRA behandeling uit te voeren en de ogen weer laten stralen! De behandeling bestaat uit massagetechnieken, acupressuur, edelstenen en kruidentherapie

   

 • gallery 4
 • WENKBRAUWEN MODELEREN
  Posted by : Savannah

  (incl cursus, certificaat en producten voor het uitvoeren van de behandeling)

  In de reguliere schoonheidsverzorging is dit epileren en wenkbrauwen verven. BASHYA maakt gebruik van suiker en en een edelsteen voor het in model brengen van de wenkbrauwen.

 • gallery 3
 • HAYATE DEEL I EN II
  Posted by : Savannah

  (incl cursus, certificaat en salonproducten voor het uitvoeren van de behandeling)

  Leer deze dag het Echte Bashya Hayate Ritueel Met suiker en stenen. Ontharen a la Bashya! Ontharen van gezicht, lip en wenkbrauwen. Ook het lichaam oksels, liezen, benen. Dit is hèt totaal pakket! Training & Certificaat, de benodigde producten en natuurlijk lunch en drankjes En denk eraan we oefenen op elkaar dus laat staan dat haar!!

 

 

 • gallery 3
 • HIRAKU
  Posted by : Savannah

  (incl cursus, certificaat en salonproducten voor het uitvoeren van de behandeling)

  Het leren van de Hiraku. Het verven van de wimpers en wenkbrauwen met ingrediënten voor de meest gevoelige ogen.

  Uiteraard is dit een prachtig Bashya Ritueel incl kruiden en therapeutische stenen.

 

 

 • gallery 1
 • 5 ELEMENTEN LEER

  Volgens oude wijsheden > Het lichaam is meer dan materie. Het is ook energie! Energie kan men niet zien, maar men kan wel de gevolgen en de uitingen ervan opmerken. Er zijn vele soorten energie: mechanische, elektrische, fysieke, nucleaire...enz. Ze hebben een gezamenlijk kenmerk: trilling. Een energie wordt gekenmerkt door specifieke frequentie (en golflengte) van zijn trillingen. Beroemde geleerden, zoals Einstein, hebben hun wetenschappelijk onderzoek gericht op energie. Toch is het verwonderlijk dat maar erg weinig westerse geleerden in hun beschouwing opnamen, wat de meesten van ons instinctief aanvoelen: Dat er ook een energie is die het menselijk lichaam leven inblaast: De menselijke vitale energie.

  Gezondheid en welbevinden vereist een energetisch evenwicht. Daarom moet het in balans brengen van energie een onderdeel zijn van elk preventief programma betreffende gezondheid en welbevinden. Op hun beurt vereisen de oplossingen voor gezondheidsproblemen de juiste diagnose m.b.t. de energetische oorzaak van het verstoord evenwicht dat aan het probleem ten grondslag ligt.

  Totale lichaamsbehandelingen volgens het seizoen of fase van het leven waarin men zich op dat moment bevindt. Afgestemd op de volgens de Chinese Leer bijbehorende organen en emoties. Heerlijk dus om in deze perioden van het jaar met de bijbehorende behandeling bij te tanken op die gebieden van ons lichaam die in deze perioden een stapje harder moeten werken!

  (incl cursus, certificaat en salonproducten voor het uitvoeren van de behandeling) elk element is 2 dagen!

  Element Hout: voorjaar, lever en galblaas en de daarbij horende emoties. Uitgediept in een totale behandeling.

  Element Vuur: zomer, hart en dunne darm en de daarbijhorende emoties. Uitgediept in een totale behandeling.

  Element Aarde: overgangseizoen, maag en milt de organen, emoties als piekeren. Uitgediept in een totale behandeling.

  Element Metaal: herftst de organen dikke darm en longen en de daarbijhorende emoties. Uitgediept in een totale behandeling.

  Element Water: winter de organen nieren en blaas en de daarbijhorende emoties. Uitgediept in een totale behandeling.

   

  De element behandelingen zijn samengesteld om lichaam en geest weer in harmonie te brengen. Alle therapieën worden in harmonie samengebracht in deze behandelingen. Holistische behandeltechnieken op zowel gezicht als lichaam welke doorwerken op het balans van het fysieke, emotionele en mentalen zijn. Ook worden tijdens deze behandelingen bepaalde ademhalings- en lichaamsoefeningen geleerd om spanning in de desbetreffende gebieden los te laten.

 • gallery 2
 • ACUPRESSUUR FACELIFT
  Posted by : André

  (incl cursus, certificaat en salonproducten voor het uitvoeren van de behandeling)

  Leer een totaal nieuwe gezichtbehandeling waarin oosterse en westerse technieken elkaar ontmoeten. Werk met bindweefselmassage en drukpuntmassage technieken, bergkristallen en prachtig energetische producten die dieper gaan dan de huid.

  Een gezichtbehandeling met diepgang die uw klanten lang zal bijblijven. Leer de balans tussen het innerlijk, uiterlijk en geestelijk wellzijn tijdens deze cursusdag. Na deze behandeling die in de salon een uur duurt zie je direct verbetering. Een ware facelift zonder botox!

 • gallery 3
 • PRAKTIJKVOERING
  Posted by : Savannah

  (incl cursus en certificaat)

  Theoriedag over het opzetten van een eigen praktijk. Hoe profileer jouw praktijk. Van hygiëne tot logo ontwerp.

   

 •