phone Tel: 047 9994970
emailinfo@bashya.be

Ga dieper dan de buitenkant en verder dan de binnenkant.

Kom binnen in de wereld van
Bashya®

Opleidingsinstituut voor Holistische Verzorgingen - Groothandel Eco Bio verzorgingsproducten

icon
WERKEN MET BASHYA® IS WERKEN OP ALLE NIVEAUS; FYSIEK, MENTAAL EN EMOTIONEEL
Je fijner voelen in je vel, stress reductie technieken, meer energie, ze komen allemaal samen in een Bashya behandeling. Verschillende disciplines komen samen vanuit de Chinese Elementen leer, Ayurveda, Aromatherapie, Reflexologie, Fytotherapie , Kristaltherapie, Oosterse en Westerse massagetechnieken en kunnen nu makkelijk geïntegreerd kunnen worden in de schoonheidssalon, pedicure praktijk, praktijk voor natuurgeneeskunde, in de palliatieve en complementaire zorg.

Richting:BASHYA®
COMPLEMENTAIR WELZIJNSWERKER

Volg je hart, gebruik je hoofd en werk met de ervaring van je handen! 
Maak het verschil en durf anders en dieper te gaan dan de oppervlakte.

Vele "losse "eindjes vanuit verschillende diciplines worden aan elkaar geknoopt waardoor een"heelheid "aan behandelingen ontstaat..

Vandaag de dag kunnen we er niet meer omheen. Veel mensen komen vaak met vage klachten bij de huisarts waar na onderzoek vaak niets te vinden is. Veel klachten zijn wat we noemen psychosomatisch. Onder psychosomatische klachten worden lichamelijk beleefde aandoeningen verstaan, waarvoor geen lichamelijke oorzaak te vinden is. 

Te hoog stress niveau, werkdruk, vermoeidheid, gewichtsproblemen, depressiviteit, verlies van werk,  ga zo maar door. Dit soort disbalans in het lichaam laat zich vaak als eerste zien op de huid. Dit kan in de vorm van eczeem, acne, roodheid, droge huid, wallen, vroegtijdige huidveroudering, hyperpigmentatie, etc. De tweede fase uit zich vaak met hartkloppingen, angsten, hyperventilatie, etc. Hoe mooi zou het zijn als je dan de koppeling kan maken tussen deze huidproblemen en deze vage klachten?

Als je dit aanspreekt dan hopen we van jou te horen. Wij zijn op zoek naar de klik en de mensen die verder en dieper willen met net zoveel passie als wij. Zoveel mensen gaan gebukt onder stress en spanningen met als consequentie stress gerelateerde ziekten en ongemakken. Graag willen we samen met u het verschil maken en de verbindingen leggen tussen het fysieke, mentale en emotionele kant van het mens-zijn.


Vereiste vooropleiding: Chou en Het Begin Deel I en II. Belangrijk is ook een gezonde dosis professionaliteit & passie. Deze opleiding geeft holistische technieken en prachtige inzichten en uitermate geschikt voor mensen met een achtergrond in coaching maar ook massagetherapeuten en mensen werkzaam in de zorg. Dit is een complete opleiding tot Bashya® Holistisch Complementair Welzijnswerker

U kunt zich inschrijven om de complete opleiding te doen. Maar u heeft ook de mogelijkheid in uw eigen tempo de verschillende losse modulen te volgen. Indien alle vereiste losse modulen zijn behaald komt u ook in aanmerking om het examen te doen wat leidt tot het diploma BASHYA Complementair Welzijnswerker

Modulen:

- Fytotherapie (van in en uitwendige tincturen tot het op maat maken van kruidenstempels)

- Kristaltherapie (het implementeren van therapeutische stenen in behandelingen)

- Mindfullness & Energetisch behandelen

- Gezichtsreflexologie

- Avani Voet & Onderbeen massagetechnieken, reflexologie & acupressuur

- Akachi Hand & Arm massagetechnieken, reflexologie & acupressuur

- De 5 Elementen (theorie en praktijkbehandelingen volgens de 5 elementen hout, aarde, vuur, metaal en water voor gezicht en lichaam.

- Nilaya Rugbehandeling. Diverse massage technieken van acupressuur tot GuaSha & Lomi Lomi technieken.

- Praktijkvoering (marketingplan opzetten, eigen bedrijfsvisie)

Elke module is incl. lunch, drankjes, trainingsboek, evt benodigde producten om de behandeling uit te voeren en het certificaat.


 • gallery 3
 • HET BEGIN D I & II
  Posted by : Savannah

  Aan de orde komen:

  Wat houdt 3D Holistisch werken in en hoe integreren we dit in de prakijk.

  Uitleg over de facetten van het MensZijn en hoe deze innerlijke en uiterlijke verzorging onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

  Hoe instaleren we de klant.

  Wel of geen muziek, werken met klankschalen en of rainstick. Wat is de werking hiervan.

  Leren voelen begint al bij het reinigen van het gelaat en de manier waarop wij onze klant behandelen.Voelen hoe doe je dat...

  Productkennis en de diepere betekenis van de Bashya Producten, het mixen en samenstellen van de producten in een op maat gemaakte behandeling

  Werken met inwendige en uitwendige tincturen

  Kruiden

  Het integreren van kistaltherapie in een behandeling

  Hoe stellen we een behandeling samen en hoe leggen we dit uit aan de klant.

  En natuurlijk is het gezellig en wisselen we ervaringen uit!

  Deze dagen zijn verplicht als men wil gaan voor het uiteindelijke Diploma Bashya Holistisch Schoonheidsspecialist. Voor anderen adviseren wij deze trainingsdag ten zeerste aan iedereen die een begin wil maken om de diepte in te gaan om te werken volgens de Holistische Bashya Methodieken.

  ELK ELEMENT IS 2 DAGEN

 • gallery 4
 • CHOU STILTEPUNT
  Posted by : André

  (incl cursus, Trainingsboek, Certificaat)

  De Chou is de enige één op één module.
  Breng uw klant naar Het Stiltepunt. Leer het hoofdleegmaken, trek spanningen weg. Hoofdhuid/haarmassage, acupressuur punten voor het wegvloeien van spanning. Oorreflexmassage en ademhalingsoefeningen. Werkelijk een prachtige inleiding van uw gezichts- of lichaamsbehandeling in ware ontspanning. Een betoverende ervaring voor uw klant en makkelijk te integreren met uw bestaande behandelingen. Gebruik van aanvullende technieken en individueel aangepaste BASHYA Oliën.

   

 • gallery 1
 • FYTOTHERAPIE

  (incl cursus, trainingsboek en certificaat)

  Fytotherapie is feitelijk al heel oud. Over de geneeskracht van planten is ontzettend veel geschreven door bijvoorbeeld Hippocrates (460vChr – 370vChr), Hildegard von Bingen (1098 – 1179), Rembertus Dodonaeus (1517 – 1585), Carolus Linneaus (1707 – 1778) en vele andere. Denk ook aan de kloostertuinen vol kruiden.

  Kruiden hebben een helende werking. Ze reinigen het lichaam van afvalstoffen, vullen vitamines, mineralen aan en bouwen op. Welk kruid helpt voor welke klacht of aandoening is niet in een paar zinnen samen te vatten. De geneeskracht van kruiden kan worden benut in de vorm van tinctuur, thee, zalf of olie. Afhankelijk van de inhoudsstoffen van een kruid, zijn de geneeskrachtige stoffen oplosbaar in water, olie of alcohol. Deze dag leer je inhoudelijk over kruiden, hun eigenschappen, tincturen, stempels, het op maat maken van producten, etc.

   

 • gallery 2
 • KRISTALTHERAPIE
  Posted by : André

  (incl cursus, certificaat en producten voor het uitvoeren van de behandeling)

  Kristaltherapie is de wetenschap van helende stenen. Een  zachtaardige manier van geneeskunde, die de energie van kristallen gebruikt om het evenwicht in het organisme te herstellen en te harmoniseren. Ieder kristal heeft zijn eigen specifieke energetische trilling. Deze energetische trilling resoneert met, of transformert de trilling van de cellen in ons lichaam.

  Je leert te werken met de verschillende therapeutische stenen. Hoe te integreren in de praktijkbehandelingen of disciplines en de verschillende vormen van stenen te gebruiken in diverse massagetechnieken.

   

 • gallery 3
 • MINDFULNESS
  Posted by : Savannah

  (incl cursus, certificaat en producten voor het uitvoeren van de behandeling)

  Bij mindfulness staan de volgende vragen centraal: Wat is mindfulness? Hoe werkt mindfulness? Waartoe dient mindfulness?

  Mindfulness is het doelbewust aandacht schenken aan het hier en nu zonder oordeel. Mindfulness helpt je bewust te worden van jezelf en jou client, de te geven behandeling. Leren vertrouwen op jezelf.

  BASHYA® behandelingen kunnen het best gedaan worden wanneer je bewust met de behandeling bezig bent. Het leren voelen, het leren zien. En het dichter bij jezelf komen.

   

 • gallery 4
 • GEZICHTSREFLEXOLOGIE
  Posted by : Savannah

  (incl cursus, certificaat en salonproducten voor het uitvoeren van de behandeling)

  Leer het gezicht van uw cliënt lezen. Wat betekenen de lijnen, de verkleuringen in het gezicht. Leer wat de reflexologie gebieden betekenen in fysieke en emotionele zin. Een unieke gezichtsbehandeling waarbij niet alleen ontspanning centraal staat maar ook het balans tussen body, mind en spirit weer wordt gevonden. De behandeling bestaat uit een edelsteenmassage, diepte reiniging, een nieuw ontwikkeld gezichtsreflexologie massage en leer een individueel aangepastgezichtsmasker maken met kruiden.

  Dit leert de BASHYA methodiek. Waarom hebben we afwijkingen op de huid, op welke huidzone? We kunnen prachtige producten gebruiken maar we willen dieper. De huid is de spiegel van een eventueel disbalans in het lichaam. Wanneer we dit begrijpen kunnen we nog veel dieper gaan en optimale resultaten boeken. We kunnen een pilletje nemen voor de hoofdpijn (Allopatisch) maar nog beter om de oorzaak te onderzoeken en daar balans proberen te krijgen. Beiden zijn nodig voor een optimaal resultaat.

 • gallery 3
 • AVANI VOETREFLEXOLOGIE
  Posted by : Savannah

  (incl cursus, certificaat en producten voor het uitvoeren van de behandeling)

  Voet & Onderbeen, reflexologie, acupressuur en meridiaanleer. Een super heerlijke behandeling van vermoeide, onrustige benen. Energetisch voetenbad, voetreflexmassage, acupressuurmassage voor de voeten en onderbenen afsluitend een heerlijke voet en onderbeenpakking. Onze voeten vergeten we maar al te vaak. Ze dragen ons, ze brengen ons waar we wezen willen. Als we verdrietig zijn dragen ze ons zware gewicht, als we boos of gefrustreerd zijn dan stampen we met onze voeten op de grond, als we blij zijn dansen we, wanneer we zijn gevallen proberen ze ons weer op onze benen te zetten. Bij elke emotie zijn onze voeten actief en spelen ze een rol. Voeten zijn dus heel belangrijk!

  We kunnen ze verwennen met mooie nagelkleuren, voetbaden en massages maar ook hier kunnen we veel dieper komen. Eigenlijk hoort dit in elke behandeling in de salon! De BASHYA voet en onderbeenbehandeling bestaat uit een drukpunt massage met aandacht voor de reflexzones, meridianen en acupressuurpunten van de voet die het hele lichaam weerspiegelen. Een kruidenvoetenbad, voetreflexologie, een pakking voor de voeten en onderbenen en het werken met energetische olie voor de doorstroming van energie.

 • gallery 4
 • AKACHI HANDREFLEXOLOGIE
  Posted by : Savannah

  (incl cursus, certificaat en producten voor het uitvoeren van de behandeling)

  Handreflexologie biedt niet alleen ontspanning, maar kan ook doelgericht worden toegepast bij klachten als hoofdpijn, slapeloosheid of spijsverteringsproblemen. Wat vertellen jouw handen over je vitaliteit?

  Handreflexologie is een eeuwenoude therapie. Zijn er bijvoorbeeld pijnlijke zones, emotionele of vage, medisch niet te duiden klachten, dan spreken we over 'blokkades in het lichaam'. Door de blokkades op te sporen en te behandelen, via in dit geval de handen, kan het zelfhelende vermogen van het lichaam opnieuw in werking treden. De behandeling werkt ook preventief en verbetert het de energie in het lichaam voordat stoornissen merkbaar zijn.

   

 • gallery 1
 • 5 ELEMENTEN LEER

  Volgens oude wijsheden > Het lichaam is meer dan materie. Het is ook energie! Energie kan men niet zien, maar men kan wel de gevolgen en de uitingen ervan opmerken. Er zijn vele soorten energie: mechanische, elektrische, fysieke, nucleaire...enz. Ze hebben een gezamenlijk kenmerk: trilling. Een energie wordt gekenmerkt door specifieke frequentie (en golflengte) van zijn trillingen. Beroemde geleerden, zoals Einstein, hebben hun wetenschappelijk onderzoek gericht op energie. Toch is het verwonderlijk dat maar erg weinig westerse geleerden in hun beschouwing opnamen, wat de meesten van ons instinctief aanvoelen: Dat er ook een energie is die het menselijk lichaam leven inblaast: De menselijke vitale energie.

  Gezondheid en welbevinden vereist een energetisch evenwicht. Daarom moet het in balans brengen van energie een onderdeel zijn van elk preventief programma betreffende gezondheid en welbevinden. Op hun beurt vereisen de oplossingen voor gezondheidsproblemen de juiste diagnose m.b.t. de energetische oorzaak van het verstoord evenwicht dat aan het probleem ten grondslag ligt.

  Totale lichaamsbehandelingen volgens het seizoen of fase van het leven waarin men zich op dat moment bevindt. Afgestemd op de volgens de Chinese Leer bijbehorende organen en emoties. Heerlijk dus om in deze perioden van het jaar met de bijbehorende behandeling bij te tanken op die gebieden van ons lichaam die in deze perioden een stapje harder moeten werken!

  (incl cursus, certificaat en salonproducten voor het uitvoeren van de behandeling) elk element is 2 dagen!

  Element Hout: voorjaar, lever en galblaas en de daarbij horende emoties. Uitgediept in een totale behandeling.

  Element Vuur: zomer, hart en dunne darm en de daarbijhorende emoties. Uitgediept in een totale behandeling.

  Element Aarde: overgangseizoen, maag en milt de organen, emoties als piekeren. Uitgediept in een totale behandeling.

  Element Metaal: herftst de organen dikke darm en longen en de daarbijhorende emoties. Uitgediept in een totale behandeling.

  Element Water: winter de organen nieren en blaas en de daarbijhorende emoties. Uitgediept in een totale behandeling.

  De element behandelingen zijn samengesteld om lichaam en geest weer in harmonie te brengen. Alle therapieën worden in harmonie samengebracht in deze behandelingen. Holistische behandeltechnieken op zowel gezicht als lichaam welke doorwerken op het balans van het fysieke, emotionele en mentalen zijn. Ook worden tijdens deze behandelingen bepaalde ademhalings- en lichaamsoefeningen geleerd om spanning in de desbetreffende gebieden los te laten.

  2 DAGEN

 • gallery 2
 • NILAYA RUG
  Posted by : André

  (incl cursus, certificaat en salonproducten voor het uitvoeren van de behandeling)

  Energiebanen, verschillende massage technieken, werken met de jadesteen, en energetische oliën. De rug is ons meest beschermende deel van ons lichaam. Je bereikt hier bovendien de zenuwen die naar alle andere lichaamsdelen uitwaaieren.

  Met de BASHYA RUG behandeling behandel je eigenlijk al het hele lichaam. Leer de psychologie erachter, drukpunten en energie technieken.

  De Nilaya Rug is verdeelt over twee cursusdagen. We leren de anatomie van de rug & schouders. Jin Shin Jyutsu technieken, acupressuur, gua sha, oosterse en westerse massage technieken en holistic pulsing.

  2 DAGEN

 • gallery 3
 • PRAKTIJKVOERING
  Posted by : Savannah

  (incl cursus en certificaat)

  Theoriedag over het opzetten van een eigen praktijk. Hoe profileer jouw praktijk. Van hygiëne tot logo ontwerp.

   

 •  

   


3D Top Resultaten